Jämförelse Badtunna Litauen och Badtunna Royal

Vi har märkt en ökad efterfrågan på importerade lågprisbadtunnor. Vi har därför efter 22 år i branschen beslutat att utöka vårt sortiment med en importerad badtunna från Litauen. Den säljs av flera företag under flera svenska namn. Vi kallar den helt enkelt för Litauen. Den är ett lågpriskomplement till vår lyxbadunna Royal. Vår egentillverkade helsvenska tunna av mycket hög kvalitet. Vi har dessutom ytterligare 11 egentillverkade modeller av badtunnor. Tunnan Litauen har även en integrerad kamin med glaslucka, glasfiberinsats och en panel runt. Skålade säten och en ”barnhylla” för de mindre barnen att sitta på.

Insats Litauen

Vår importerade lågprisbadtunna Litauen har en insats bestående av handlagd glasfiber.

Insats Royal

Vår svensktillverkade insats i badtunnan Royal består av vacuuminjecerad glasfiber vilket ger ett luftfritt laminat helt utan risken att suga in vatten i materialet.

Badtunna Litauen underifrån

Litauen har en öppen lösning på undersidan och stabiliseras av ett impregnerat regelverk.

Badtunna Royal underifrån

Royal har botten av senvuxen gran 36 mm fastskruvad i tre tryckimpregnerade 45 x 95 reglar med 70 mm syrafast skruv. Denna konstruktion ger en stabil och beständig badtunna klar att ställa ut, utan stort krav på underlaget. Bottenlösningen ger ett skydd mot markkylan och en mycket god värmeisolering beroende på termoseffekten mellan sidovägg och insats.

Badtunna Litauen sidopanel

17 mm träpanel fastskruvad med träskruv i en glasfiberprofil.

Badtunna Royal Sidovägg

Sidoväggens 36 mm spontad granvirke är infasad mot botten och förankras med två rostfria tunnband. Virkets dimension ger en god isolering och utmärkt stabilitet. Samma konstruktion som vår trätunna tillverkad i 15 000 exemplar under 22 års tid.

Badtunna Litauen kamin

Den litauiska kaminen har samma vattenmantlade princip som Royalkaminen. Den har ett stort vedinkast. Luckan är precis som på Royal försedd med glasruta för ett trivsamt utseende. Vikten med frontplåt 50 kg

Badtunna Royal Kamin

Denna helsvenka kamin är robotsvetsad och delarna är laserskurna för högsta precision. Kaminen är utvecklad och testad för högsta verkningsgrad. Vikten med frontplåt är 60 kg

Badtunna Litauen värmeskydd

Badtunnan Litauen har ett värmeskydd som börjar en bit upp på skorstenen

Badtunna Royal

Badtunna Royal har ett värmeskydd som börjar vid kaminväggen. Detta skyddar där rökgaserna är som hetast

Vikt 160 kg

Diameter 1, 8 m

Vattenvolym 1000 liter

Vikt 230 kg

Diameter 1, 8 m

Vattenvolym 1200 liter

Varukorg
Scroll to Top