Plastinsats till badtunna av vakuuminjicerad glasfiber

Plastinsatsen tillverkas av två av Sveriges ledande tillverkare med denna metod. Denna metod används där kraven är enormt höga ex. tillverkning av delar till militära bandvagnar, ambulanser, husbilar och riktigt dyra båtar. Vakuuminjicering sker mellan dubbla formar och produkten kan ej suga vatten, få blåsor eller separera som vanlig handlagd glasfiber kan gjöra. Den här tillverkningsmetoden är dessutom mycket miljövänlig. Båda företagen är ISO certifierade.

Varför står vår plastinsats i en trätunna?

Vi vill inte leverera några halvfabrikat för att få ner priset. En badtunna med rätt funktion, kvalitet och garanti lönar sig i längden. Något att tänka på om du kanske skall ha badtunnan i 25 år.

Med mer än 14 000 tillverkade badtunnor har vi rätt att kalla oss experter. Det skall du som kund, så klart ha glädje av. Våra badtunnor är därför inte bara en plastbalja, utan en komplett badtunna med plastinsats och kamin placerad i en riktig trätunna av den modell som vi sålt i över 21 år. Badtunnan har rostfria band och är av 36 mm virke. Botten till badtunnan är fastskruvad med 70 mm syrafast skruv i tryckimpregnerade reglar.

– Vår badtunna med plastinsats är helt klar att använda och kräver inte en massa eget arbete och extra kostnader. Detta är viktigt även om du skall sänka ner den i en altan.

– Vi rekommenderar inte att gräva ner enbart en plastinsats i backen. Det är lurendrejeri att påstå att det fungerar. Det går inte att få en oisolerad plastinsats varm på vintern och den kan även tjäla sönder.

– Det finns luft mellan plastinsatsen och trätunnan, detta ger en ”termoseffekt” som avsevärt förkortar eldningstiden samt att vattnet håller värmen mycket längre.

– Hållbarheten på denna badtunna är mycket högre än en tom plastpotta.

– Sist men inte minst viktigt: Vår badtunna har en mycket vacker träutsida.

Vår badtunna med plastinsats kan kvalitetsmässigt mäta sig med de allra bästa eluppvärmda utomhusbaden. Dock till ett mycket lägre inköpspris och har dessutom alla fördelarna med vedeldad uppvärmning.

Bengt-Einar ”Sotarn” Johansson

 

Insidan av plastinsats till badtunna
Insidan av plastinsats i glasfiber

Badtunna med kraftig botten
Tunna med kraftig botten, klar att använda

Badtunna plastinsats i genomskärning
Badtunna med luftspalt ger termoseffekt
(badtunna i genomskärning)