Fördelar med vakuuminjicerad plastinsats till badtunnan

  • Ingen yttre miljöpåverkan vid tillverkning
  • Glasfibern kan ej separera
  • Behöver inte förstärkas med träskivor
  • Inga vassa kanter eller hörn
  • Starkare badtunna
  • Lättare baddtunna
  • Högre ytfinish
  • Längre livslängd
Insidan på plastinsatsen blir blank och fin

Enda tillverkaren av badtunnor i Sverige

Vi är det enda företag i Sverige som säljer badtunnor med plastinsatser gjorda med vakuuminjicering. Endast ett fåtal fabriker klarar av att använda denna metod. Den är komplicerad och dyra formar krävs. Vi bygger badtunnor i så stora volymer att det är lönsamt att använda denna metod och resultatet är en extremt bra produkt.

 

Det är skillnad på glasfiber och glasfiber

Undersidan på plastinsatsen får också en blank yta.

Vid vakuuminjicering sker tillverkningen mellan två formar. Den flytande polyestern sugs in i glasfiberduken och på så vis blir laminatet helt fritt från luft. Vid handlagd glasfiber rullas luften ut. På det viset går det inte att komma åt i alla hörn och kanter. Resultatet blir ett laminat som innehåller luft som kondenserar och skiktar/separerar laminatet. Den börjar då suga in vatten vilket slutligen leder till att produkten går sönder och blir oanvändbar. En vakuuminjicerad produkt känns igen på att den har lika blank yta på både översidan och undersidan.

 

Våra plastinsatser behöver inga träbitar i botten för bättre hållbarhet

Tunnan behöver inte förstärkas

En vakuuminjicerad badtunna behöver inte förstärkas med träskivor. Att förstärka med träskivor används vid handlagd glasfiber. Risken är mycket stor att träskivorna blir fuktiga och ruttnar upp. Detta problem är känt för de som plastat in träbåtar. När badtunnan börjar gå sönder är garantin slut. Vår glasfibertunna håller i över 50 år.

 

Staplade plastinsatser redo att monteras

Ingen yttre miljöpåverkan

Normalt luktar det plast och är ohälsosamt vid tillverkning av glasfiber. Vid vakuuminjicering förekommer inga som helst utsläpp i miljön.

Starkare och lättare

En vakuuminjicerad badtunna är mycket starkare än en handlagd den blir därför även lättare. Som exempel kan nämnas att en av de fabriker vi anlitar gör en ambulansöverdel med samma metod. Den väger 110 kg och ersätter 800 kg plåt.

 

Se gärna vår film om tillverkningsprocessen eller se bilder på hur tillverkningen går till.